Паска Дворянська
Скоро Великдень, люди готуються до великого свята, коптять ковбаси, маринують шинки, фарбують яйця. Але найголовніший об’єкт уваги – це паска. Паска – це булка, яка з давніх давен означала родючість. І в кого паска на Великдень більша, пишніша та красивіша – в того цілий рік буде добробут. Рецепт паски, пропонуємо до уваги господинь. Паска Дворянська – пишна і багата:
Інгредієнти
Сир – 500 р.
Масло вершкове – 150 г.
Цукор – 1 склянка.
Вершки – 1 стакан.
Яйця (жовток) – 1 шт.
Апельсинові цукати – 100 м.
Ванільний цукор – 1 пакетик.
Спосіб приготування
Спочатку двічі натираємо сир через сито, він має бути дрібним та однорідним, додаємо збиті вершки, отриману масу з’єднуємо з розтертим дочиста маслом цукром і жовтками, що зарано приготовлене окремо.
Додаємо подрібнені апельсинові цукати і ванільний цукор, все ретельно перемішуємо.
Далі заповнюємо сирною масою пасочницю (у кого її немає – можна взяти алюмінієву каструлю), наперед застеливши її зволоженою (чуть-чуть) марлею. Прикриваємо нашу майбутню паску блюдцем, кладемо зверху легкий гніт і ставимо в холодильник.
На закінчення прикрашаємо за бажанням, це може бути кокосова стружка, глазур, чи інші види прикрашання.
Паска дворянська – готова. На приготування витрачено мінімум часу, отримано максимум смаку. Приємного апетиту!
Джерело: Українські статуси