Статуси за темою:

Щось типу “секрета”. Притча

Притча про ставлення світу до людини

Притча про те, як ставиться світ до людини.

Учень запитав у вчителя:
– Учитель, світ ворожий чи він несе людині добро?
– Я розповім тобі притчу про те, як ставиться світ до людини, – сказав учитель.
«Давним – давно жив великий Князь. Він наказав побудувати прекрасний палац. Там було багато чудесного. Серед інших чудасій в палаці була зала, де всі стіни, стеля, двері і навіть підлога були дзеркальними. Дзеркала були надзвичайно чисті, і відвідувач не відразу розумів, що перед ним дзеркало, – настільки точно вони відображали предмети. Крім того, стіни цієї зали були влаштовані так, щоб створювалося ехо. Запитаєш: «? Хто ти» – і почуєш у відповідь з різних сторін: «Хто ти? Хто ти? Хто ти? ”
Одного разу в цю залу забігла собака і в подиві застигла посередині – ціла зграя собак оточила її зі всіх сторін, зверху і знизу. Собака на всяк випадок вищирила зуби, і всі відображення відповіли їй тим же. Перелякавшись не на жарт, вона відчайдушно загавкала. Ехо повторило її лай.
Собака гавкала все голосніше. Ехо не відставало. Собака бігала туди й сюди, кусаючи повітря, і її відображення теж носилося навколо, клацаючи зубами. На ранок слуги знайшли бідолашну собаку бездиханну в оточенні мільйонів відображень здохлих собак. У залі не було нікого, хто міг би заподіяти їй хоч якусь шкоду. Собака загинула, борючись зі своїми власними відображеннями ».
– Тепер ти бачиш, – закінчував Мудрець, – інші люди не приносять ні добра, ні зла самі по собі. Все, що відбувається навколо нас – всього лише віддзеркалення наших власних думок, почуттів, бажань, вчинків. Світ – це велике дзеркало.
Як відображення у воді віддзеркалює обличчя, так серце іншої людини віддзеркалює твоє серце.

Джерело: Українські статуси
Читайте також:

Зв'язок
Закрити

    Ваше ім'я (обов'язково)

    Ваш email (обов'язково)

    Тема

    Повідомлення

    captcha