Статуси за темою:

Творець

Сонячна система

Одного разу відомий англійський фізик Ньютон приймав в своєму домі гостей. Це були його друзі, професори з університету де він працював. Посеред розмови фізик якось згадав про Бога, який створив наш світ. На це, один з гостей заявив: « …ну що ви, пане Ньютон, не існує ніякого Творця у нашого світу. В природі все створюється та відбувається саме по собі, без втручання якогось божественного розуму!».
На це Ньютон нічого не відповів, але після чаю запросив гостей у свій робочий кабінет. Прикрасою кабінету була модель Сонячної системи. Це був ніби глобус із тонких прутиків, на які були нанизані кулі-планети, а в центрі знаходився світильник-сонце. Навколо кулі-землі обертався Місяць.
І ось той самий фізик, який казав що світ цілком зрозумілий і без Бога, запитав: «Скажіть, а де можна знайти майстра, який зробив для вас цю чудову модель? Я хочу замовити таку ж для себе!». На що Ньютон відповів: «Ніякого майстра не існує. Ця модель створилась сама собою. Знаєте, якось з’явились ці прутики та кульки. Кульки катались собі і якось потрапили на прутики, та ось так закрутилися». Гість розгубився: «Ви жартуєте, ця модель занадто складна, її обов’язково хтось мусив виготовити». Тут вже Ньютон відповів без жартів: «Скажіть, що складніше – ця іграшкова модель Сонячної системи, чи сама Сонячна система? Але годину тому, ви наполягали що у нашого світу нема ніякого Творця і все сталось випадково, а тепер кажете що навіть звичайній іграшці потрібен свій творець…»

Джерело: Українські статуси
Читайте також:

Зв'язок
Закрити

    Ваше ім'я (обов'язково)

    Ваш email (обов'язково)

    Тема

    Повідомлення

    captcha