Статуси за темою:

Варто задуматись

Варто задуматись

Мій друг відкрив ящик комоду своєї дружини і дістав пакетик, загорнутий у шовковий папір. Це був не просто якийсь пакетик, а пакетик з білизною. Він викинув пакетик і глянув на шовк і мережива.

“Це я купив їй, коли ми були вперше у Нью-Йорку. Це було 8 або 9 років тому. Вона ніколи його не носила. Вона хотіла зберегти його для особливого випадку. І зараз, я думаю, прийшов той момент”.

Він підійшов до ліжка і поклав білизну до інших речей, узятих з похоронного бюро. Його дружина померла. Коли він повернувся до мене, він сказав: “Нічого не зберігай для особливого випадку; кожен день, який ти проживаєш, це особливий випадок.

Я досі думаю над цими словами… вони змінили моє життя. Сьогодні я більше читаю і менше наводжу порядки. Я сідаю на веранді й насолоджуюся видом, не звертаючи уваги на бур’яни у саду. Я проводжу більше часу зі своєю сім’єю і друзями, і менше на роботі. Я зрозумів, що життя – це збір досвіду, який варто цінувати… І зараз я більше нічого не зберігаю: я щодня користуюся своїми кришталевими келихами. Якщо треба, я одягаю свій новий піджак, щоб піти в супермаркет. Також мої улюблені парфуми я використовую, коли хочу, замість того, щоб наносити їх тільки по святах. Пропозиції, типу: “Одного разу” або “В один із днів”, вигнані з мого словника. Якщо це того варто, я хочу бачити, чути і робити речі зараз і тут.

Я не зовсім впевнений, що зробила б дружина мого друга, якби вона знала, що її не буде завтра (завтра, часто так легко сприймається). Я думаю, що вона подзвонила б родині та близьким друзям. Може, вона подзвонила б парі старих друзів, щоб помиритися або вибачитися за старі сварки. Мені дуже подобається думка, що вона пішла б в китайський ресторан (її улюблена кухня). Це дрібні недосконалі справи, які заважали б мені, якби я знав, що мої дні полічені. Мене б дратувало, якби я не побачив друзів, з якими я в один з таких днів повинен був зв’язатися. Дратувало б, якби я не написав листи, які хотів написати в один з цих днів. Дратувало, якби я не так часто говорив своїм близьким, як я їх сильно люблю. Зараз я не зволікаю, не відкладаю, не зберігаю нічого того, що могло б принести в наше життя радість і посмішку. Я кажу собі, що день, кожен, як і кожна хвилина – щось особливе. І воно варте приносити радість у цей день!

Автор Невідомий

Джерело: Українські статуси
Читайте також:

Зв'язок
Закрити

    Ваше ім'я (обов'язково)

    Ваш email (обов'язково)

    Тема

    Повідомлення

    captcha